[صفحه اصلی ]   [ English ]  
بخش‌های اصلی
معرفی انجمن::
فعالیت های انجمن::
اخبار رویدادها::
عضویت در انجمن::
اعضای هیئت مدیره::
مراکز مرتبط::
گالری تصاویر::
شرکت های عضو انجمن::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
کارگاه های آموزشی::
انتشارات انجمن::
معرفی کتاب::
غرفه کتاب انجمن::
تکمیل دانشنامه زیست فناوران::
مصوبات انجمن::
شاخه دانشجویی انجمن ::
test::
::
telegram
..
فرصت های شغلی


فراخوان جذب نیرو در شرکت مرکز ژنتیک و بیولوژی

فراخوان جذب نیرو در یک شرکت داروسازی
دریافت فایل اطلاعیه

..
انتشارات

انتشار خبرنامه انجمن شماره 48 پاییز 95AWT IMAGE

 انتشار خبرنامه انجمن شماره46 بهار 95AWT IMAGE

انتشار خبرنامه انجمن شماره تابستان 95

AWT IMAGE
AWT IMAGE
AWT IMAGE
AWT IMAGE

AWT IMAGE

  انتشار خبرنامه انجمن شماره تابستان 93
 
AWT IMAGE

انتشار خبرنامه انجمن بیوتکنولوژی شماره بهار 93
AWT IMAGE
انتشار خبرنامه انجمن بیوتکنولوژی شماره زمستان 92
 AWT IMAGE
انتشار خبرنامه انجمن بیوتکنولوژی شماره پاییز 92
AWT IMAGE
انتشار خبرنامه انجمن بیوتکنولوژی شماره تابستان 92
AWT IMAGE
انتشارخبرنامه انجمن بیوتکنولوژی شماره بها
ر92

AWT IMAGE
سفرنامه پروفسور کازو واتانابه به ایران
AWT IMAGE

انتشار خبرنامه انجمن بیوتکنولوژی
شماره زمستان
91
 AWT IMAGE
گزارش نشست تخصصی مهندسی ژنتیک و ایمنی زیستی
AWT IMAGE
انتشارخبرنامه انجمن بیوتکنولوژی شماره پاییز 91
AWT IMAGE
دریافت فایل خبرنامه

..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
آخرین مطالب سایر بخش‌ها
:: وبینار «راهکار‌های زیست فناورانه و چالش کرونا ویروس»
:: وبینار دو روزه راهکارهای زیست فناورانه و چالش کرونا ویروس
:: هکتون کووید -۱۹ (فناوری‌های همگرا)
..
همایش ها



دومین همایش بین المللی و دهمین همایش بیوتکنولوژی جمهوری اسلامی ایران در شهریورماه سال 1396

AWT IMAGE

..
دیدار با ریاست جمهوری
متن کامل سخنرانی دکتر محمود تولایی
در دیدار انجمن‌های علمی کشور با ریاست محترم جمهوری
AWT IMAGE
..
کمیسیون انجمن های علمی
کمیسیون انجمن‌های علمی کشور
..
مصاحبه
مصاحبه با دکتر بابک ناخدا
AWT IMAGE
گزارش سفر بازدید از فیلیپین

..
enemad
..
کانال تلگرام انجمن بیوتکنولوژی
..
:: محصولات تراریخته سالم هستند ::

سازمان بهداشت جهانی:

محصولات تراریخته سالم هستند

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی چندی پیش در گفت وگویی با رد مطالب مطرح شده در مورد مضر بودن محصولات تراریخته، گفت: محصولات تراریخته سالم هستند و مرجع تعیین سلامت این محصولات وزارت بهداشت است.

دکتر رضا ملک‎زاده اظهار کرد: هجمه رسانه‎ای شدیدی علیه محصولات تراریخته در ماه‎های اخیر به وجود آمده، این در حالی است که سازمان بهداشت جهانی، سلامت محصولات تراریخته موجود در بازار را معادل محصولات غیرتراریخته مشابه آن‎ها اعلام کرده است، بنابراین جای هیچگونه نگرانی نیست.

وی افزود: مسئول و مرجع سلامت کشور، وزارت بهداشت است و افراد دیگر نمی‎توانند در رابطه با سلامت این محصولات نظری بدهند و اگر هم نظری بدهند، قابل استناد نیست و باید ادعاهای خود در رابطه با این محصولات را ثابت کنند.

در مقابل برخی از مسئولان از جمله سازمان حفاظت محیط زیست از نگرانی‎های خود در خصوص حفظ سلامت و تندرستی مردم بر اثر مصرف این محصولات صحبت می‎کنند و معتقدند که استفاده از این محصولات باید با کنکاش و بررسی‎های علمی دقیق‎تر انجام گیرد.

این در حالی است که سازمان حفاظت محیط زیست متولی سلامت مردم نیست و تنها در مورد حفظ تنوع زیستی و اثرات محصولات تراریخته بر تنوع زیستی و بررسی مستندات ارائه شده در این زمینه مسئول است.

پروتکل کارتاهنا یک سیستم قانون‎گذاری جامع برای اطمینان در انتقال، نگهداری و استفاده ایمن از موجودات تراریخته و فرآورده‎های حاصل از آن‎ها است. ایران در سال 1379 (2000) پروتکل ایمنی زیستی کارتاهنا که مربوط به محصولات دستورزی شده ژنتیکی است را امضا و آن را در سال 1382 مصوب کرد، لذا از این تاریخ، این پروتکل به صورت قانونی لازم‎الاجرا درآمد و کشور در مورد اجرای این پروتکل نسبت به جهان متعهد شد.

***گیاه تراریخته چیست؟

گیاه تراریخته به گیاهی اطلاق می‎شود که ساختار ژنتیکی آن ازطریق مهندسی ژنتیک تغییر یافته است. این تغییر معمولاً برای مقاومت به برخی آفات یا بیماری‎های گیاهی و بهبود عملکرد گیاه و بهره‎وری کشاورز انجام می‎گیرد.

نمونه‎های استفاده از گیاهان تراریخته با صفتی چون مقاومت به یک آفت، بیماری یا خشکی را می‎توان در کشاورزی مدرن یافت. گیاهان تراریخته در صنعت داروسازی هم برای تولید صنعتی برخی ترکیبات با کاربرد پزشکی استفاده می‎شوند.

تولید گیاهانی مقاوم به آفات، خشکی و شوری و کاهش مصرف سموم شیمیایی از جمله مزیت‎های اعلام شده گیاهان تراریخته است که تولیدگنندگان آن‎ها بر این باورند که با بهره‎گیری از ظرفیت این محصولات می‎توان از اراضی نامناسب اعم از شور یا خشک استفاده بهینه برای تامین مواد غذایی انجام داد.

***دانش بیوتکنولوژی محیط‎های نامساعد را برای تولیدغذای سالم فراهم می‎آورد

رییس انجمن ژنتیک ایران در این خصوص به خبرنگار علمی ایرنا گفت: دانش بیوتکنولوژی می‎تواند زمین‎های خشک، شور و نیز محیط‎های نامساعد را برای تولید منابع غذایی سالم فراهم کند.

دکترمحمود تولایی با اشاره به اینکه برای هر نیاز جامعه باید راهکارها وپاسخ های منطقی،مطمئن و سالم پیشنهاد شود، اظهار کرد: افزایش تولید مواد غذایی، کاهش استفاده سموم شیمیایی و استفاده بهینه از منابع مانند اراضی کشاورزی از مهمترین مزایایی محصولات تراریخته است.

وی اظهار کرد: مجامع و انجمن‎های علمی فعال کشور که کانونی از صاحب نظران این رشته‎ها هستند، بر استفاده از محصولات تراریخته صحه گذاشتند که این موضوع می‎تواند برای مردم مورد وثوق باشد.

تولایی به تولیدمحصولات تراریخته دربرنامه‎های چهارم و پنجم توسعه اقتصادی اشاره کرد و گفت: تولید محصولات تراریخته در برنامه‎های چهارم و پنجم به دلیل تامین نیاز غذایی و برقراری امنیت پایدار در این حوزه، تکلیف شده بود که باید به سمت تولید محصولات تراریخته می‎رفتیم.

رییس انجمن ژنتیک ایران اظهار کرد: وزارت بهداشت که عهده دار سلامت جامعه می‎باشد، اعلام کرد محصولات تراریخته برمبنای تاییدیه‎های سازمان بهداشت جهانی و سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) دارای مجوز مصرف هستند.

تولایی با اشاره به اینکه کشور دارای مجامع رسمی است که عهده‎دار و پاسخگوی سلامت هستند بیان کرد: اگر اینگونه مجامع کوتاهی یا به وظیفه خودعمل نکنند، دستگاه‎های نظارتی می‎توانند با آن‎ها برخورد کنند.

وی به استفاده بی‎رویه از سموم کشاورزی اشاره کرد و گفت: استفاده چندین برابر استاندارد از کودهای شیمیایی در تولید محصولات کشاورزی برای جامعه خطرناک‎تر است یا از بین بردن یک فناوری برای تولید محصولات کشاورزی.

** 26 درصد سفره غذایی ایرانی‎ها وابسته به واردات است

وی با اشاره به اینکه 26 درصد سفره غذایی شهروندان ایرانی وابسته به واردات است، افزود: دست برداشتن از دانشی که می‎تواند نیازهای غذایی ما را به طور ایمن تامین کند در جهت تامین منافع ملی نیست.

رییس انجمن ژنتیک ایران گفت: بی‎همتی کسانی که عهده دار مسئولیت بودند سبب شده تا امروزه جامعه به سمت واردادت برخی از محصولات از جمله برنج ، گندم و روغن خوراکی سوق پیدا کند که این موضوع را می‎توان با راهکارهای منطقی برطرف کرد.

وی با اشاره به اینکه طبعا اروپا با حدود 800 میلی‎متر بارندگی دغدغه امنیت غذایی را ندارد افزود: ما با یک سوم بارش اروپا و سه برابر تبخیر آن در کشور برای تامین امنیت غذایی دغدغه جدی داریم.

تولایی بیان کرد: بنابراین مدلی که در کشور انتخاب می‎شود متناسب با اقتصاد و ویژگی‎های اقلیمی کشور است. اگر می‎توانستیم از همه سرزمین استفاده کنیم و آن را زیر کشت ببریم، نیاز به طرح این بحث‎ها و یافتن راهکارهای جدید نبود.

وی با اشاره به اینکه در برخی از دشت‎های کشور مانند فیروزکوه در سال‎های گذشته کشت صورت می‎گرفته که الان این اراضی رها شده‎اند، افزود: مهمترین دلیل آن، کمبود آب است و به همین دلیل می‎گوییم تولید گیاهان مقاوم به خشکی و کم‎آبی در راستای یک منطق علمی صورت می‎گیرد.

کدخدایی عضو کمیته پدافندغیرعامل زیستی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به پیش‎بینی جمیت دنیا در سال 2050 به بیش از 9 میلیارد نفر می‎رسد، افزود: تامین غذای این جمعیت با مواردی مانند گرم شدن زمین، کاهش حاصلخیزی اراضی کشاورزی، محدودیت منابع آب و افزایش آفات که منابع غذایی را تهدید می‎کند کار ساده‎ای نیست اما باید به سراغ راهکاری مناسب رفت تا منابع غذایی بشر تامین شود.

** سالانه تا 5 میلیارد دلار محصولات تراریخته وارد کشور می‎شوند

رییس انجمن ایمنی زیستی با اشاره به اینکه محصولات تراریخته حدود 20 سال وارد کشور می‎شوند، گفت: براساس اعلام مجلس شورای اسلامی سالانه 3 تا 5 میلیارد دلار محصول تراریخته وارد کشور می‎شوند.

دکتر بهزاد قره‎یاضی، روغن، کنجاله سویا، گلزا و ذرت را از محصولات تراریخته وارداتی اعلام کرد و افزود: محصولات تراریخته وارداتی از نظر سلامتی مشکلی ندارند.

وی بیان کرد: وزارت جهاد کشاورزی مسئول تولید غذا و وزارت بهداشت هم متولی تضمین ایمنی و سلامت غذا است و این دستگاه مشغول نظارت در این حوزه هستند.

قره‎یاضی ادامه داد: محصولات ارگانیک، تراریخته، سنتی یا اصلاح نباتات به عنوان غذای مردم باید قبل از مصرف مورد آزمایش قرار گیرند اما محصولی که در کشور آزمایش می‎شود، تراریخته است.

رییس انجمن ایمنی زیستی بیان کرد که ما می‎گویم اگر می‎خواهیم این محصولات را وارد کنیم چرا در داخل تولید نکنیم.

** کشت برنج تراریخته یا واردات آن را نداریم

قره‎یاضی با اشاره به اینکه درحال حاضر برنج تراریخته در کشور کشت نمی‎شود و واردات برنج تراریخته هم نداریم اظهار کرد: در هیچ جای دنیا برنج تراریخته کشت نمی‎شود و برنج تراریخته به صورت تجاری هم وجود ندارد. فقط در چین مقداری کشت این محصول انجام می‎گیرد.

وی بیان کرد: حتی یک هکتار برنج تراریخته در کشور کشت نمی‎شود، در دولت سابق جلوی کشت این محصول را گرفته شد و دولت تدبیر و امید دوباره در تلاش است تا آن را فعال کند.

رییس انجمن ایمنی زیستی تاکید کرد که در حال حاضر گوجه‎فرنگی، انبه و برنج تراریخته در کشور نداریم اما این کار در مورد این محصولات در مرحله تحقیقاتی است ولی در بازار این محصولات را نداریم.

قره‎یاضی با اشاره اینکه در برنامه ششم هم بر روی کاشت محصولات تراریخته تاکید شده است، افزود: در برنامه قبلی هم این موضوع وجود داشته که به آن عمل نشده و دولت یازدهم باید آن را جامع عمل بپوشاند.

وی به نگرانی برخی افراد در این خصوص اشاره کرد و گفت: مگر دانشمندان این کشور مرده‎اند که بخواهند محصولی زیان آور را به خورد مردم دهند. پژوهشگران ما محصولات تراریخته را 5 تا 10 سال قبل از وارد به بازار مورد آزمایش‎های متعدد قرار می‎دهند.

رییس انجمن ایمنی زیستی گفت: آزمایشات ایمنی زیستی، شیمیایی، بیولوژیکی بر روی این محصولات انجام می شود و سپس برروی برخی از حیوانات مانند موش آزمایش می‎شود و در نهایت مورد مصرف انسان‎ها قرار می‎گیرد.

منبع: ایرنا

  
تسهیلات مطلب
سایر مطالب این بخش سایر مطالب این بخش
نسخه قابل چاپ نسخه قابل چاپ
ارسال به دوستان ارسال به دوستان


CAPTCHA
::
دفعات مشاهده: 3328 بار   |   دفعات چاپ: 398 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر
انجمن بیوتکنولوژی جمهوری اسلامی ایران Iranian Biotechnology Society
Persian site map - English site map - Created in 0.18 seconds with 57 queries by YEKTAWEB 4212